Publicerad i Arbete

Diversearbetare

”Vad gör du nu? Jobbar du..?”

Den frågan får jag ofta, eftersom jag tillhör de pensionärer som fortsatt jobba efter 65 års dagen. Jag har oftast sagt att det beror på att jag behöver extra pengar, då pensionen ju är mycket mindre än lönen. Och vill jag då fortsätta leva som förr = ligga på samma utgiftsnivå – och nu har mindre pengar som kommer in; så återstår bara att fortsätta jobba in dessa extra pengar.

Men; jag tror inte det är enbart pengarna som driver mig att jobba, utan mer ansvar och engagemang.
Att bara gå hemma och vara ledig, tror jag inte är bra för någon och för ett tag sedan fick jag belägg för det. Jag pratade med en pensionär som inte behöver fortsätta jobba för pengarnas skull och som också prövat på att vara ”ledig”. Efter ett tag upplevde hon att hon helt passiviserades och inget kändes roligt. Trots att hon hade mycket att göra.
Hon behövde ju inte ta ansvar för något; förutom familj och hem förstås – och det var inget som engagerade henne. Så hon fortsatte jobba en dag i veckan och fick tillbaka lusten att även göra annat på sina lediga dagar.

Så mitt svar på frågan är nu: ”Jag är diversearbetare”.
Jag tar olika småjobb som ger pengar, gör att jag måste ta ansvar och som också engagerar mig:
* Jag städar ett kontor några gånger i veckan
* Jag handleder en kostelev via Skype
* Jag är god man för ensamkommande

Och det här ger energi till att göra annat som är kul och som jag inte hunnit med förr…IMG_1256…som att sticka en Riddari, som jag aldrig gjort.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s