Publicerad i Handarbete

Hemmahobby

IMG_5157Det är märkliga tider nu när vi alla måste vara hemma. Många kan inte gå till jobbet och de flesta fritidsaktiviteter är stängda, så då återstår – att just vara hemma.
Jag jobbar inte nu, så det är ingen större skillnad då det gäller det. Men jag saknar flera aktiviteter jag haft: gymmet är fortfarande öppet, men jag väljer att inte gå dit. Träning och tävlingar via Brukshundklubben är stängda, men där finns flera online inofficiella prov som gör att vi fortfarande kan träna målmedvetet.

Hemma har jag min vävstol och den är jag så glad över! Jag fick köpa den för 500 kr från en grundskola och den är nu värd så mycket mer. Jag har vävt handdukar, sittdynor och nu väver jag mattor till köket. Allt detta bara till mig själv; så det är inget krav på att denna hobby ska vara lönsam.
Även om jag sålt en del av det jag skapat och då har jag sett det som att jag till en del kan finansiera min hobby.
Vävningen är alltså en utmärkt hemmahobby.
Ibland får jag höra att ”…man ju kan köpa mattor och handdukar, hur billigt som helst..!”
Underförstått: det är knappast värt att väva själv.
Nej; det är det förstås inte om man räknar allt i timersättning.
Men jag värdesätter handarbetets glädje; alltså att få skapa något med mina egna händer.

IMG_5159Så här fint klippta trasor kan man hitta för 1 kr/nystanet. Någon har klippt kläder, lakan och annat i smala remsor och sedan nystat upp det så här fint.
Nu köper jag alla nystan jag hittar på Bumerangen och andra secondhand butiker, för det känns hemskt att detta inte tas tillvara.

Här har jag plockat ihop alla blåa trasor till en matta jag ska påbörja…

IMG_5162…och här har jag lagt ut rullarna för att få till en bra färgsättning.

Så vill man prova på vävning, finns alla möjligheter nu. Vävstolar slumpas bort, det finns många som jag själv, som gärna handleder nybörjaren – och de flesta har något utrymme hemma för en vävstolshörna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s