Publicerad i Personlig utveckling

Träff 3. Fritid

Skärmavbild 2020-07-11 kl. 20.50.21Fritid kan också skrivas som fri tid och det är just den formen vi jobbar med i Hälsokursen.
Det är inte helt ovanligt att ha sin vakna tid helt inbokat i olika aktiviteter. När man först tittar på det, kan man tolka det som en ”aktiv och engagerad person” – och aktiv är den iallafall.
Däremot finns inte mycket tid för fria aktiviteter; alltså sådant som bara dyker upp helt oplanerat: En kompis som vill ta en promenad..? Ett oplanerat besök..?

Men. Sedan finns den andra gruppen som upplever att det finns inget som egentligen intresserar en, eller kanske det finns intresse – men ingen ork att tag i sin situation.
Ofta upplever man att det är just övervikten som hindrar en från att göra det man förr gjorde; som att exempelvis jogga.

Det här jobbar vi med under Träff 3.
Några får träna sig i att kapa bort alla måsten från sin fritid, för att få tid till att reflektera och umgås med sina vänner. Och att vara med sin familj, utan tidspress.

Andra får träna på att hitta något som verkar lockande; vilket kan vara lite svårt om man varit inaktiv under flera år. Då brukar en öppning vara att tänka tillbaka till sin aktiva tid (för det har alla haft). Vad var det som var roligt då? Kan något av det återupptas?

På måndag kommer Träff 4 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s