Digital vävning

Vävning kanske ses som något tanter håller på med i någon dammig källare; men inte, då!
Vävning är en hobby som kommer och det är fler och fler yngre personer som vill lära sig det. Tyvärr finns ju inte de vävutbildningar jag gick, kvar – men nu kommer istället digitala utbildningar.
Ikväll deltog jag i en helt gratis webbföreläsning om ryavävning och samma vävförening testade med en digital nybörjarkurs i vävning – som direkt fylldes.  Så de bestämde sig för att köra en till, för att ge möjlighet för flera att upptäcka detta gamla, roliga hantverk.

Duken och kudden på bilden är bokade och ska iväg ända bort till Finland. Det finns alltid personer som uppskattar och värderar ett hantverk, så man ska absolut inte vara rädd för att ta rimligt betalt. Räknar man i timpengar, blir det förstås låg lön – men räknar man i den tillfredsställelse det ger att skapa med sina händer; då är lönen hög.

Nu är min cottolinväv slut; den som både gav Ripsmattor, handdukar, dukar och kuddar –  och jag ska dra på en linnemattvarp. Både för mattväv och sedan ryaväv, som jag fick sådan inspiration till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: