Gammalt – och Nytt

Här kommer en tillbakablick på 2020 ur företagssynvinkel.
Företaget har vaknat till liv, efter att ha legat slumrande i ett par år – och har även bytt verksamhet. Från att ha enbart sysslat med hundrelaterad verksamhet, så ligger fokus nu på coachning av personer med olika svårigheter.
Den viktigaste delen, är….
…HÄLSOCOACNING!
Den första eleven fick jag i mars och senare började de andra.
Att följa dessa personer har varit en fantastisk resa, även för mig. Att jobba mot ett mål, gör att så väldigt mycket annat också påverkas i ens dagliga liv. Enkelt kan det uttryckas så som att; i takt med att vikten minskarökar energin till att börja motionera, umgås med vänner, följa med barnen på deras aktiviteter, eller återuppta en gammal hobby.
Jag har fått så många berättelser om allt det här personerna börjat göra, sådant som de bara kunde drömma om tidigare. Den glädjen de känt och delat med mig, har betytt så mycket för mig. Det är som att jag varit med dem på alla deras nygamla aktiviteter.
Att gå ner i vikt, tar tid – och är inte helt lätt. Själva metoden är lätt att förstå, men det kräver en förändring av vardagen och även attityden till ätande.
Därför tar handledningen kring ett år om man har en övervikt kring 30 kg. Och även om det kostar, så är det väl satsade pengar…
…fråga några av mina elever om du är tveksam 🙂

VÄVNING.
Den andra företagsdelen är min vävning. Det är också en helt ny del i företagandet och började med att jag köpte en vävstol och återupptog en gammal hobby.
Att skapa ger en så stor tillfredsställelse och sedan är det förstås också roligt att andra också uppskattar det jag väver.


Och nu till planerna för 2021!
Det här året har visat att alla våra planer kan helt stoppas – så det är viktigt att komma ihåg att det just är planer. Dvs det är en tanke, som kan förändras.

Ekonomicoachning!
Jag har själv följt Dave Ramsey och hans metod för att få ordning på min ekonomi. Med ”ordning på ekonomin”, menar jag inte hur jag ska placera mina pengar för mest avkastning – utan att betala bort alla lån, göra en budget och följa den.
– ”Är det ett problem..?”
Ja! De flesta konsumtionsköp vi (eller iaf många) gör, gör vi med lånade pengar. Att ta lån för att köpa hus, eller möjligtvis bil  – är okey för de flesta, men att ta lån för att köpa julklappar, en hundvalp, eller annat – försätter personen i en stress situation under alla de månader då inkomsterna ska räcka till denna avbetalning.
Och tvärtom; i takt med att lånen betalas av, stiger lugnet. Alltså precis som vid viktnedgång.
Det är så många likheter mellan att följa ett veckoschema (för att gå ner i vikt) och att följa en budget (för att bli skuldfri), så nästa år planerar jag börja handleda så smått även i det.

Hundkurser!
Egentligen är hundkurser inget nytt i mitt företagande, men det jag ska satsa mer på är – onlinekurser.
Lite som min hälsokurs; alltså uppgifter och sedan Skypeträff där jag kan följa ekipaget i realtid. Känns spännande att testa något nytt och i den här tiden, är det distansundervisning som gäller. Oavsett vad det är vi ska lära oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: