Publicerad i Kläder

Kul med kläder

– Hur gör man med kläder, om man tycker det är kul med kläder – och samtidigt vill leva sparsamt..?

Jo! Man använder det man redan har och syr om – och här kommer ett exempel från dagens kreativa klädprojekt 🙂
Den här röda Busnel tröjan köpte jag på secondhand för flera år sedan. Som alla märkeskläder, är den här i bra kvalité och nästan i nyskick. Jag köper endast secondhand av rent ylle, bomull eller linne; alltså inget av syntetmaterial.
Trots både märke och kvalité, så har jag aldrig riktigt trivts i tröjan – kanske beroende på att ärmarna varit så snäva. Så idag klippte jag bort ärmarna…

…sydde band i ärmhålen – och fick nästan en ny tröja.
Nu är den mycket mer användbar, då den kan varieras med olika tröjor under – och den sitter bättre.
Förutom att jag sparade pengar genom att inte köpa nytt, så är det så roligt att få skapa sina kläder.
Även om det bara är att ta bort ärmarna från en tröja.

 


Men det är inte bara kläder som kan omskapas.
De här stövlarna köpte jag under den förra tiden, så att de var så dyra, hade ingen större betydelse. De här stövlarna ser man hos välklädda jaktkvinnor när de startar på prov med sina labradorer. De är samma kvinnor som bär keps och kavaj av engelsk tweed.
Trots att stövlarna är fina, så är de väldigt opraktiska. I och med att de inte har någon dragkedja, är de svåra att ta på.
Nå, nog om kritiken.
Hos mig har de mest värmt skohyllan, så nu var det dags att göra något mer vettigt av dem.
Jag behövde ett par nya gårdskängor, alltså skor som är lätta att ta på när jag ska ut till hönsen, eller hämta in ved – så idag tog jag fram den vassaste kniven och skar av skaften. Lite osäkert kändes det, för skorna var ju ”så dyra och fina” – men nu har jag nya, praktiska gårdskängor.

Skaften är nu kvar och jag tänkte att man kanske skulle kunna använda dem till något..?
En liten axelväska..?
Få se vad det blir. Än så länge ligger de i skåpet med annat som kan återanvändas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s