Kostrådgivning

Jag är utbildad Kostrådgivare av dåvarande mf-utbildningar med Jonas Bergqvist som huvudlärare. Utbildningen hade fokus på LCHF, men vi fick också inblick i träning, beteendeförändring och yrkesrollen Kostrådgivare.

Jag jobbar främst med överviktiga personer, för att hjälpa dem att nå normalvikt och bättre hälsa. Och som håller resten av livet.
Är man överviktig (vilket jag själv varit) kretsar det mesta kring mat och ätande. Alltså måste det till en förändring i både själva ätandet och i tankarna kring sin övervikt.
Och då kan man inte bara ta bort ätandet eller tankarna, utan man måste ersätta det med annat.

Och det är där min Kostkurs kommer in 🙂

Kostkursen är upplagt som ett paket med 10 delar

* Vi jobbar med ett tema varje vecka. Dessa kan vara Motion, Frestelser, Fritid m.m. – men vi är fria att anpassa veckoträffen till det som just nu är aktuellt.

* Varje vecka utformar vi ett Veckoschema där varje måltid är noga planerad. Det finns inte många matförbud, utan du äter det mesta i måttliga mängder.
I Veckoschemat lägger vi också in minst en daglig promenad på 30 min.
Veckoschemat utvärderas varje vecka, för just detta schema är både din karta och din ram i din nya resa.

* Alla träffar körs via Skype; förutom den första då vi har en fysisk träff. Den träffen anpassar vi till den Corona period som vi är i just nu.
Varje träff/del är 1 timme.

* Varje vecka rapporterar du din vikt till mig.

Paketpris:
10 000 kr + moms
Du faktureras först efter den första träffen; så du har då möjlighet att bestämma om du vill gå vidare. Väljer du att inte fortsätta; faktureras du med 1 250 kr (+ moms) för den första träffen. 
Vid sjukdom gör vi ett avbrott och du fortsätter när du är redo. Kursavgiften återbetalas endast vid läkarintyg som visar att du inte alls kan fortsätta kursen.

När du avslutat Kostkursen, bjuder jag på en gratisträff där vi utvärderar tiden som gått sedan du startade hos mig – och även lägger upp en planering inför framtiden.
Du erbjuds uppföljningsträffar en gång i månaden till reducerat pris.

En elevröst beskriver kursen:
”Äntligen har jag hittat en metod som fungerar för att komma i form. Dvs få bort min övervikt och regelbundet motionera.
Veckoschemat, som jobbas fram allt eftersom, behöver jag, då jag annars faller tillbaka i gamla (o)vanor. Dessutom kan jag fortsätta äta det jag tycker om, eftersom veckoschemat utformas helt individuellt.
Jag börjar också förstå att jag inte behöver vara proppmätt när jag lägger mig; jag överlever ändå!
Dessutom är jag aldrig hungrig, trots minskat energiintag.
Kursen innefattar mer än så, då man visuellt får rita hur fördelningen av aktiviteter på dygnets timmar ser ut för mig. T.ex. arbete/familj/fritid osv. Utifrån det får man sedan jobba på att öka/minska de olika delarna, efter det som sätts som mål.
Jag kan varmt rekommendera kursen.
Den ger verktyg till livslång förändring till det bästa.”